KRYEFAQJA » LAJME » Qyteti im – Shkodra antike

Qyteti im – Shkodra antike

Këtu në qytezën e Gajtanit, siç e quanin vendasit, pothuaj e gjithë sipërfaqja është si një shkëmb i zhveshur. Po nëse vëren me kujdes, mund të dallosh ende copëza të vogla enësh balte, kurse dikur, në kohën kur në këtë vend u shtresëzua dhe qytetërimi antik, jo rrallë shquhej aty këtu edhe ndonjë monedhë bronzi apo argjendi. Ishin pikërisht këto gjurmë, te cilat tërhoqën vëmendjen e arkeologëve që në fillim të shekullit të shkuar. Përgjatë viteve 1961-1963 u ndërmorën gërmime, të cilat vende-vende shkuan deri në thellësi 5 m. Ato prodhuan një lëndë shumë të pasur e të larmishme arkeologjike, me shtrirje datimesh kohore tepër interesante …

Sicred