KRYEFAQJA » LAJME » Qyteti im – PILURI

Qyteti im – PILURI

Shqipëria nuk është vetëm monumente dhe arkitekturë e mrekullueshme, bashkë me muzetë që mbajnë thesare të qytetërimit apo objekte që gjurmojnë trashëgiminë tonë, nuk është domosdoshmërisht vetëm peisazhe mahnitëse dhe dramatike, me malet dramatike që kapin retë e bardha, shkëmbinjtë që zbresin në det apo perëndimet që të marrin frymën nga bukuria, me fshatrat që duken si galeri në rrëzë të kodrave, të cilat marrin një ngjyrë të ndryshme çdo ditë.
Piluri ose i njohur ndryshe si “Ballkoni i bregut” është vetëm 10 kilometra nga Himara e bukur, e ngrihet në 700 metra lartësi. Dy shekuj më parë, poeti dhe udhëtari i famshëm anglez, Edward Lear shkruante: “Piluri duket si të jetë vënë mes parajsës, qiellit dhe reve”.

Sicred