KRYEFAQJA » LAJME » Qyteti im – Në Zhulat

Qyteti im – Në Zhulat

 Kronikat e vjetra për fshatin Zhulat dikur e përmendin atë me emrin Julius. Historiani turk, Evlia Çelebi, shkruan se Zhulati ndodhet në një zonë të thellë malore, ka 200 shtëpi të vendosura pranë një fortifikimi natyror tepër mbrojtës. “Shpatet e maleve dhe kodrave përreth tij ishin të mbuluara me vreshta. Banorët merren me shkëmbime të produkteve të zejtarisë me qytete të tjera brenda dhe jashtë krahinës…”
Sicred