KRYEFAQJA » LAJME » “Qyteti im”, në Shkodër. Rozafa dhe një histori e Marubit nga e panjohura.

“Qyteti im”, në Shkodër. Rozafa dhe një histori e Marubit nga e panjohura.

Kalaja e Rozafës mbetet absolutisht një vend grishje i madh për këdo që ka dashur të vizitojë Shkodrën. Ajo është kthyer në një simbol të qytetit të lashtë…Një shekull më vonë përshkojmë të njëjtën rrugë në qytet, por këtë herë me trashëgiminë e madhe që la dinastia italo-shqiptare e Marubëve. Në shumë foto mbizotëron Kalaja. Enciklopedia  fotografike, është sot objekt studimi për historianët, folkloristët, etnografët, arkitektët dhe urbanistët dhe ngjan të jetë misioni i vërtetë historik i tre brezave të Marubëve, që ruhen me fanatizëm në fototekën “Marubi”. Edhe pse lëvdatat më të mëdhaja ende i merr prej të huajve..

Sicred
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com