KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » QYTETI IM, “Në Muzeun Historik Kombëtar”

QYTETI IM, “Në Muzeun Historik Kombëtar”

Në këtë periudhë historike ku ndjehemi gjithmonë e me pak të përqendruar, sepse kurthi i bollëkut shpesh na çon të mos thellohemi (dimë çdo gjë, por nuk dimë asgjë), na duhet të vijmë më shpesh në muze. Duhet më shpesh sepse një muze nuk është vetëm një vend ku “ruhet kultura”, por është një pikë e vërtetë referimi për një komunitet, si një kujdestar unik i historisë dhe traditës së një territori. Ne flasim për muzetë, jo thjesht si koleksione publike ose private të objekteve. Spektakolarë dhe unikë, ata mund të përfaqësojnë personalitetin e një personi ose historinë e një populli të tërë.

Sicred