KRYEFAQJA » LAJME » Qyteti im – Kruja

Qyteti im – Kruja

Kruja, një prej qyteteve më historikë të Shqipërisë. Ndodhet vetëm 37 km larg nga Tirana. I njohur si “qyteti i bardhë”, ai është ndërtuar në një lartësi mbi 600 metra mbi nivelin e detit dhe kur koha është e kthjellët, prej tij mund të shohësh bregdetin Adriatik nga Durrësi deri në derdhjen e Bunës.Kruja është një nga trevat më përfaqësuese në vendin tonë Udhëtimi drejt saj ka disa stacione të rëndësishme, natyrore, arkeologjike dhe historike.

Sicred