KRYEFAQJA » LAJME » QYTETI IM – KORÇA

QYTETI IM – KORÇA

Ka qytete që edhe emri u tingëllon në menyrë të magjishme. E tillë është Korça. Shpejtësia e urbanizimit dhe rivitalizimit është mbresëlënëse në këtë qytet.
Rrugët me kalldrëme, shtëpitë karakteristike plot dritë, me histori të patreguara, kangjellat tipike ku kacavirren trëndafila e lule aromëmirë, me plot objekte të hershme kulturore historike dhe artistike, me festat e zhurmshme, karnavalet, ushqimin dhe krenarinë, e sidomos me mikepritjen…

Sicred