KRYEFAQJA » LAJME » QYTETI IM – BELSHI

QYTETI IM – BELSHI

Kamera e “Qyteti im” ka ndalur ne Qytetin e Belshit, ku 84 liqene karstike janë shpërndarë në gjithë pllajën e Dumresë, sikur i ka vendosur dora e njeriut. Belshi është një qytet i vogël buzë liqenit me të njëjtin emër, kryeqendra tradicionale e zonës së Dumresë. Ndodhet në jug-perëndim të Elbasanit.  Segmente rrugësh të asfaltuara nga Elbasani, Peqini, Lushnja dhe së fundi nga Kuçova e sjellin më afër këtë trevë. Nga Elbasani udheton pak më shumë se 20 kilometra…

 

Sicred