KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Qytetarët e Ukrainës, nga sot, udhëtojnë pa viza në Bashkimin Evropian.

Qytetarët e Ukrainës, nga sot, udhëtojnë pa viza në Bashkimin Evropian.

Qytetarët e Ukrainës, nga sot, udhëtojnë pa viza në Bashkimin Evropian. Ata që kanë pasaporta biometrike mund të hyjnë pa viza në të gjitha shtetet e BE-së, përveç Irlandës dhe Britanisë, dhe mund të qëndrojnë deri në 90 ditë në këto shtete brenda një periudhe 180 ditëshe. Regjimi pa viza vlen edhe për Norvegjinë, Islandën, Lihtenshtajnin dhe Zvicrën. Autoritetet kufitare të Ukrainës thanë se presin një rritje prej 30% në levizjet e pasagjerëve. Presidenti i Ukrainës, Petro Poroshenko, deklaroi se udhëtimi pa viza do të thotë lamtumirë Perandorisë Ruse.

Sicred