KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Putin kërkoi mbrojtje të interesave ruse në Arktik

Putin kërkoi mbrojtje të interesave ruse në Arktik

Presidenti i rusisë Vladimir Putin kërkoi nga ministria e mbrojtjes dhe shërbimi federal i sigurisë të mbrojnë interesat kombëtare të rusisë në Arktik. Njësitë kufitare të këtyre dy institucioneve duhet të realizojnë planet e tyre për sigurimin e interesave kombëtare nga pikëpamja e aftësisë mbrojtëse të vendit, duke sigruuar edhe funksionimin normal të rrugëve tona detare veriore, porositi presidenti Putin gjatë një vizite që zhvilloi në një baze kërkimore për zhvillimin e zonës së Arktikut, i shoqëruar edhe nga kryeministri Dimitri Medvedev. Megjithatë, zoti Putin tha se është me rëndësi që Rusia të përfshihet në projekte bashkëpunimi ndërkombëtar në këtë zonë. Do t’i kërkoj qeverisë të përshpejtoje programin shtetëror për zhvillimin shoqëror dhe ekonomik të rajonit të arktikut, tha Putini.

 

Sicred