KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Programi “100 fshatrat”, Rama: Bashkitë të koordinojnë punën me qeverinë

Programi “100 fshatrat”, Rama: Bashkitë të koordinojnë punën me qeverinë

Programi “100 fshatrave”, është në vemendjen kryesore të qeverisë. Kryeministri Edi Rama, mblodhi në një takim krerët e bashkive në vend, të cilëve u kërkoi koordinimin e punës, për zbatimin e programit. Sipas kryeministrit, deri më tani, niveli i aplikimeve për grante në këtë projekt është shumë i ulët.
Rama tha se njësitë e pushtetit lokal, duhet të angazhohen për të punuar me qeverinë jo vetëm për projektet e tyre në 100 fshatrat, por edhe për të vënë në dispozicion kapacitetet njerëzore.
Kreu i qeverisë, u shpreh se qeveria do të mbështesë me grande me vlerë nga 500 mijë deri në 10 milion lekë, projektete që zhvillojnë agroturizmin dhe kthejnë këto fshatrat në destinacione turistike.

Sicred