KRYEFAQJA » LAJME » Prezantohen portretet e figurave të njohurave të Asamblesë së Akademisë së Shkencave
Prezantohen portretet e figurave të njohurave të Asamblesë së Akademisë së Shkencave

Prezantohen portretet e figurave të njohurave të Asamblesë së Akademisë së Shkencave

Akademia e Shkencave ka prezantuar koleksionin në pikturë të portreteve të bashkëthemeluesve dhe anëtarëve të parë të Asamblesë së Akademisë së Shkencave.
Gjithashtu, me këtë arst, menaxherët e artit nga Teksas në ShBA, Anne dhe Bob Rosenthal, si edhe pianistja shqiptaro-amerikane Dr. Elida Dakoli, i dhuruan Akademsië së Shkencave një piano, e cila u vendos në Sallën “Aleks Buda”.
Koleksioni në pikturë i portreteve të akademikëve të shquar është përgatitur nga një grup piktorësh shqiptarë, ndër më të shquarit e kohës së sotm, midis të cilëve Maks Velo, Adrian Devolli, Elton Luarasi, Endri Myrtaj Ruben Hajnaj, Sara Doda, Atanur Dogan, Dulejman Topallaj, Leon Çika, Nikolin Ivan.

Sicred