KRYEFAQJA » LAJME » Presidenti Meta pret kryeministrin belg Michel
Presidenti Meta mbledh Këshillin e Sigurisë Kombëtare

Presidenti Meta pret kryeministrin belg Michel

Presidenti i Republikës,  Ilir Meta, priti në një takim të veçantë Kryeministrin e Mbretërisë së Belgjikës, zotin Charles Michel. Presidenti Meta vlerësoi marrëdhëniet shumë të mira midis dy vendeve, si dhe shprehu mirënjohjen për mbështetjen që Belgjika i ka dhënë Shqipërisë, veçanërisht në kuadër të procesit të integrimit të Shqipërisë.
Në vijim të rekomandimit të Komisionit Evropian për çeljen e negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë, Presidenti Meta theksoi rëndësinë e vendimmarrjes pozitive nga Këshilli edhe në aspektin e strategjik për Shqipërinë dhe rajonin e Ballkanit Perëndimor.
Ndërkohë, Presidenti Meta shprehu angazhimin për progres të mëtejshëm në reformat për pesë prioritetet kyçe, veçanërisht në fushën e sundimit të ligjit. Po kështu, Presidenti Meta, vlerësoi intensifikimin e bashkëpunimit bilateral në fushën e migracionit të paligjshëm dhe krimit të organizuar.

Sicred