KRYEFAQJA » LAJME » Presidenti i Republikës reagon për debatin rreth universitetit

Presidenti i Republikës reagon për debatin rreth universitetit

Kryetari i shtetit Ilir Meta u përfshi sot në debatin për Universitetin. Presidenti tha se, standardet e autonomisë universitare dhe lirive akademike janë jetike për demokracinë. “Respektimi i autonomisë universitare dhe lirisë akademike është standard i rëndësishëm i demokracisë së një vendi që do të jetë anëtar i barabartë me gjithë vendet e tjera të BE”, tha kreu i shtetit.

Sicred