KRYEFAQJA » LAJME » Policia e Kosovës: Lajmi për bombë në trenin serb/i rremë

Policia e Kosovës: Lajmi për bombë në trenin serb/i rremë

Në veri të Kosovës, afër vendkalimit kufitar të Jarinjës gjatë gjithë natës kanë qëndruar forcat e Policisë së Kosovës dhe njësitë e ndërhyrjes speciale, pas incidentit të ndalimit të trenit serb në Rashkë dhe kthimin e tij pas, drejt Beogradit. Pasi në orën 20 të mbrëmjes së të shtunes tek vendkalimi kufitar Jarinjë, u dërguan rreth 100 policë të Kosoves dhe pjesëtarë të njësive speciale me së paku 20 automjete të blinduara, disa orë më vonë, gjatë nates, përforcimet u tërhoqen. Tërheqja ndodhi pasi forcat e specializuara kontrolluan më parë hekurudhen pas zërave që vinin nga Serbia se në binare janë vendosur mina për të ndaluar hyrjen e trenit. autoritetet e Kosoves deklaruan se këto lajme janë të pavërteta. Treni i nisur nga Beogradi synonte të mbërrinte në Mitrovicë pas 18 vjetësh ndërprerjeje të funksionimit të kësaj linje.

Sicred