KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Poeti shqiptaro-belg sjell “Odisea e Dashurisë”

Poeti shqiptaro-belg sjell “Odisea e Dashurisë”

Në një botë gjithnjë e më prozaike, poeti shqiptaro – belg Skënder Sherifi, ka zgjedhur poezinë dhe dashurinë si instrumentin e komunikimit. Botimi i tij më i fundit me titull “Odiseja e Dashurisë” të kujton pikërisht telegrame të shkurtëra, copëza dashurie që vijnë e marrin formën e një cunami që të përfshin.
I ndodhur mes dy brigjeve të gjuhës frenge dhe asaj shqipe ai përjeton një rikthim të shqipja duke i luajtur me tingullinm fonetiken, duke qëmtuar forma të reja.
Psika dhe dashuria në vargjet e Sherifit janë një eksplorim i këndeve të globit dhe miteve të tij edhe nën velin e dukjes urbane.

Sicred