KRYEFAQJA » LAJME » Plan veprimi për eleminimin e barrierave midis komunitetit Rom dhe Egjiptian
blendi klosi mireqenie sociale komuniteti rom dhe egjipian barrierat punesim

Plan veprimi për eleminimin e barrierave midis komunitetit Rom dhe Egjiptian

Pavarsisht strategjive te shumta te hartuara nder vite dhe fondeve te dhena ne mbeshtetje te komuniteteit Rom e Egjiptian, problematikat duket se nuk kane ndryshuar aspak, dhe mbeten te njejta me ato te disa viteve me pare, sic eshte strehimi, punesimi shkollimi etj. Per te zgjidhur kete situate Ministria e Mireqenies Sociale dhe Rinise ka punuar per rreth 1 vit per hartimin e nje plan veprimi qe do te mundesoje eleminimin e barrierave qe hasin keto 2 komunitete ne aksesin e sherbimeve.

Ministrja e integrimit Klajda Gjosha tha se inegrimi i romeve dhe Egjiptianeve perben nje domosdoshmeri per te shpejtuar rrugen tone drejt Bashkimit Europian

Efektet e ketij plan veprimi prashikohen te ndihen pergjat 5 viteve.Vlersuesit do te jene vete pjestaret e ketij komuniteti.

Sicred