KRYEFAQJA » LAJME » Pjesmarrje e ulët në zgjedhjet e parakohshme në Kosovë
Pjesmarrje e ulët në zgjedhjet e parakohshme në Kosovë

Pjesmarrje e ulët në zgjedhjet e parakohshme në Kosovë

Pjesemarrja e zgjedhësve në votimet e përgjithshme të parakohshme që po mbahen sot në Kosovë, duket se është e ulët Komisioni Qendror i Zgjedhjeve bëri të ditur se në bazë të dhënave të dërguara në mënyrë elekronike deri në orën 15:00 kanë votuar gjithsej 497 mijë e 121 votues, ose 25.36 përqind. Sa për krahësim në zgjedhjet e vitit 2014 deri në orën 16:00 kanë votuar 451 mijë e 895 votues. Kryetarja e KQZ Valdete Daka tha se proçesi zgjedhor po shkon në rregull.
Në zgjedhje janë ftuar të marrin pjesë 1,9 milionë qytetarë me të drejtë vote, të cilët duhet të zgjedhin 120 anëtarët e kuvendit të ri nga lista me 5 koalicione, 19 parti politike dhe 2 nisma qytetare. Numri i kandidatëve të certifikuar për deputetë është 971.

Sicred