KRYEFAQJA » LAJME » “Përballë”, Ballkani dhe BE
"Përballë", Ballkani dhe BE

“Përballë”, Ballkani dhe BE

Komisioni europian publikoi të martën strategjinë e zgjerimit për 6 vende të Ballkanit perëndimor. Sipas këtij dokumenti komisioni mund të rekomandojnë në Prill hapjen e negociatave për Shqipërinë. Ish ministrja e Integrimit Majlina Bregu tha në emisionin Perballë të gazetarit Lutfi Dervishi se ky moment është domodoshmëri për Shqipërinë. Por sipas drejtorit të institutit të studimit të poltikave, shqiptarët kanë një informacion të derformuar sa i përket procesit të negociatave: “Informacioni që kanë marrë shqiptarët është i deformuar. Ky është fillimi i një procesi shumë të gjatë.” Bregu e Krasniqi i qëndrojnë mendimit se politika ka luajtur rol bllokues sa i takon procesit të integrmit. Ish ministrja e integInformacioni qe kane marre shqiptaret jane te deformuara. Eshte fillimi i procesit shume te gjate. E perdorim karten europiane per te …rimit Bregu tha në emisionin Përballë se ndonëse Shqipëria i ka kapacitetet për të çuar përpara procesin e integrimit, nuk ka të dhëna sa i përket shpërndarjes së tyre: “Është e domosdoshme, që qytetarët të kenë besim që vendi i tyre do të jetë më i mirë. Kapacitetet janë dhe ekzistojnë, por nuk i dimë se ku i kemi. Nëse Shqipëria hap negociatat këtë vit, nga përvoja e vendeve të tjera, do duhen afro 10 vite për t’i përfunduar, çka do të thotë se për Shqipërinë periudha e tranzicionit të zgjasë jo pak, por plot 40 vite.”

Sicred