KRYEFAQJA » LAJME » Peleshi: “Fuqizimi i gruas në vend është emancipimi i shoqërisë”
Peleshi replikon me Panaritin

Peleshi: “Fuqizimi i gruas në vend është emancipimi i shoqërisë”

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, ka uruar festën e Gruas me rastin e 8-marsit e cila është Dita Ndërkombëtare e Gruas. Ministri, Peleshi tha se shum shpejt do bëhet një projekt i ri i cili do ndihmojë gratë në Shqipëri të përfitojnë nga rikontruksioni i punishteve të vogla, nga aksesi i një rrjeti të ri dyqanesh, me brandin e vet. Peleshi tha “Do fillojmë të shikojnë se si mund të bëjmë të mundur fuqizimin e gruas në vend, të kemi barazi gjinore, sepse vetëm kështu mund të arrijë emancipimi i shoqërisë. Fuqizimi i gruas duhet të fillojë të japë efekte” tha Peleshi. I pranishëm përfaqësuesi i përhershëm i OKB-së në shqipëri, Brian William tha se “Në vitin 2016 banka botërore ka nxjerr një studim se në qoftë se një vend duhet të ketë fuqizim ekonomik duhet të punësohen gra në sektorin formal të ekonomisë.”

Sicred