KRYEFAQJA » LAJME » PE rezolutë për Kosovën
PE rezolutë për Kosovën

PE rezolutë për Kosovën

Parlamenti Evropian miratoi një projekt-rezulotë për Kosovën, ku përshëndetet nënshkrimi i Marrëveshjes së Stabilizim Asocimit dhe një varg marrëveshjesh për normalizimin e marrdhënieve me Serbinë. Rezoluta kërkon më tepër përpjekje në luftë kundër korruspionit ndërsa u bën thirrje 5 vendeve që nuk e kanë njohur Kosovën, ta hedhin këtë hap.
Në debatin për miratimin e një rezolutë mbi Kosoven në Këshillin e Evropës, Serbia arriti të futi 3 nene që bien ndesh me realitetin në Kosovë. Me i rëndësishmi është ai per rritjen e rolit të misionit të OKB-së UNMIK. Kosova nuk është ende anëtarë e Këshillit të Evropës dhe nuk mundi ta kundërshtonte nga salla këtë ndryshim.

Sicred