KRYEFAQJA » LAJME » PD: Plani rregullues i Tiranës, antikushtetues dhe cënon jetën e qytetarëve
plani rregullues i tiranes, keshilli bashkiak, pd,

PD: Plani rregullues i Tiranës, antikushtetues dhe cënon jetën e qytetarëve

Plani rregullues i Tiranës miratuar me votat e shumicës së Këshillit Bashkiak, konsiderohet nga të djathtët në këtë këshill sikundër drejtues departamentesh të Partisë Demokratike, si antikushtetues dhe cënues për cilësinë e jetës së qytetarëve. Në tryezën e mbajtur për këtë plan, miratuar në fund të dhjetorit 2016-të, ekpertë të opozitës thanë se punimet për këtë plan që kulmojnë me sheshin e Kryeqytetit, do të ketë impakt negaviv në shëndetin e qytetarëve, pasi hapësirat e gjelbëruara janë zëvëndesuar me betonin.

Ndërsa për Besnik Aliajn, këshilli bashkiak me këtë plan, dhe për këtë arsye ai tha se do të shikojë pozicionin e tij në Këshill, ndërsa i kërkoi opozitës të forcojë aksionin kundër asaj që ai e cilësoi shkatërrim të Tiranës.

Për të djathtët në Këshillin Bashkiak, do të shikohen të gjitha format ligjore dhe jo vetëm, për të kontestuar planin, i cili është hartuar dhe miratuar sipas tyre në mungesë të plotë transparence.

Krahas shkatërrimit të qendrës së Tiranës, Parkut Kombëtar, ekspertët në këtë tryeze, thanë se ka një mungesë vizioni dhe sa i takon menaxhimit të trafikut, i rënduar së shumti nga punimet që po kryehen, gjithnjë sipas tyre për interesa klienteliste dhe jo në shërbim të Kryeqytetasve.

Sicred