KRYEFAQJA » LAJME » Parlament, pritet votimi i komisioneve të vettingut

Parlament, pritet votimi i komisioneve të vettingut

Të martën pas dite parlamenti pritet të votjë për ngritjen e dy komisioneve përzgjedhese të përbërë nga 18 deputetë. Prej votës se 18 anëtarëve të parlamentit do të varet zgjedhja përfundimtar për anëtarët e organeve të Vettingut.
PS LSI dhe PDIU kanë propozuar 11 anëtarë gjithsej prej të cilëve do të votohen vetëm nëntë anëtarë, pasi nëntë të tjerë i takojnë opozitës.
PS ka propozura gjashtë deputetë Bashkim Fino, Pandeli Majko, Ulsi Manja, Evis Kushi, Ervin Bushati dhe Vasilika Hysi.
LSI ka propozuar Luan Ramën, Silva Cakën dhe Vangjel Tavon ndërsa PDIU ka propozuar Mesila Dodën dhe Tahir Muhedini
Pasdite emrat e deputeteve do ti nënshtrohen votimit në parlament i cili do të jetë i hapur elektronik.
Me votimin e këtyre dy komisioneve përfundon pjesa e parë e punës se Kuvendit për të vënë në lëvizje reformën në drejtësi.

Sicred