KRYEFAQJA » LAJME » Paraplegjikët për ndryshimin në ligjin e mbrojtjes sociale
paraplegjiket, tetraplegjiket, ndryshime ne ligj, ligji i mbrojtjes

Paraplegjikët për ndryshimin në ligjin e mbrojtjes sociale

Ligji i ri për shërbimet shoqërore në pritje për t’u miratuar në kuvend , parasheh disa ndryshime në procedurat e ofrimit të këtyre shërbimeve për kategoritë në nevojë por sipas kreut të shoqatës së para dhe tetraplegjikëve Ndek Ismajli , për këtë kategori personash ndryshimet sjellin koklavitje deri edhe marjen e statusit shëndetësor që u takon. Sipas Ismajlit fakti që ligji në fjalë nuk figuron i shoqëruar me një fature financiare nuk lë vend të shpresosh në konkretizimin e disa ndryshimeve që të ndjeshme për personat si ai. Ismajli sheh me keqardhje mungesën në ligj të një reference konkrete për përfshirjen sociale të kategorisë së personave me aftsësi të kufizuara. Deri më sot asnjë sipërmarrje private , shtetërore jo e jo , nuk rezulton të jetë përballuar me sanksione ligjore për shkak të mosperbushjes së detyrimit që një në çdo 25 punonjës, të jetë me aftësi të kufizuar.

Sicred