KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Papa francesku priti dje një delegacion të bashkësise myslimane të Italisë

Papa francesku priti dje një delegacion të bashkësise myslimane të Italisë

Papa francesku priti dje në vatikan një delegacion të bashkësise myslimane të Italisë, me rastin e audienses së tij të përjavshme. Delegacioni mbërriti në seline e shenjtë me një ftese të vecantë. Ati i shenjtë u ftua të vizitoje xhaminë e madhe të Romes , një nga vendet më të mëdha të faljes për besimin islam jashtë botës arabe. Xhamija e madhe e Romës është ndërtuar në vitin 1995 dhe do të jetë hera e parë që do të vizitohet nga një pape, javën e ardhshme, sic u paracaktua në takim. Në fjalën që mbajti më pas para besimtareve , papa kërkoi që të gjithë të luten për bashkim dhe të i kapërcejme ndasitë. Të lutemi për mëshiren e zotit në të gjitha anët e botës, tha ai.

 

Sicred