KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » OSHEE ul investimet për të blerë energji
OSHEE ul investimet për të blerë energji

OSHEE ul investimet për të blerë energji

Situata e vështirë hidrike për shkak të thatësirës të tejzgjatur, ka detyruar Operatorin e Shpërndarjes së Energjise Elektrike që të shtojë sasinë e importit të energjisë. Vetëm për muajin korrik, OSHEE ka shpenzuar 17 milione euro për të blerë energji. Sipas parashikimeve moti gjatë muajve në vijim do të jetë i thatë, ndaj dhe pritet që çmimet e energjisë të rriten gjatë gushtit dhe shtatorit.
Një situatë e tillë ka detyruar OSHEE të rishikojë buxhetin, duke rialokuar fondet nga investimet tek blerja e energjisë. Por sipas kompanisë kjo situatë nuk do të cënojë furnizimin me energji të popullatës. Disa mungesa të energjise përgjatë kësaj periudhe, OSHEE i justifikon me dëmtimin në rrjet nga punimet e kompanive private.

Sicred