KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » OSHE, humbjet ulen në nivel historik
OSHEE: Fatura e energjisë dhe taksa e pronës të paguhen të ndara

OSHE, humbjet ulen në nivel historik

OSHE referon një bilanc pozitiv të arkëtimeve dhe humbjeve, bëhet e ditur në analizen 9 mujore të punës. Sipas saj humbjet kanë zbritur në një rekord historik. Në muajin shtator 2017 ato regjistruan nivelin e 19.8 përqind. Drejtori i divizionit Tregetar Sevrani vleresoi se rezultatet i dedikohen luftës se vazhdueshme kundër informalitetit. Para nisjes se reformës, humbjet në rrjet shenonin afro 50 përqind. Ulja e humbjeve dhe rritja e arkëtimeve, kanë sjellë reduktim të borxhit, i cili zbriti nga 67.8 miliardë lekë i 2014-s në 49.3 në fund të shtatorit 2017.

Sicred