KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Një projekt shkencor në Rusi synon krijimin dhe lëshimin në qiell te një ylli artificial

Një projekt shkencor në Rusi synon krijimin dhe lëshimin në qiell te një ylli artificial

Ylli më i ndritshëm në qiellin tonë është Siriusi por kjo do të ndryshoje së shpejti. Një projekt shkencor që ka nisur në Rusi synon krijimin dhe lëshimin në qiell te një ylli artificial, i cili do të jetë objekti më i ndritshëm në qiellin e natës pas hënës. Ylli artificial në fakt do të jetë një satelit i cili do të qëndroje në orbitë si satelitet e tjerë, pra është menduar të ketë formën e piramidës me faqe që do të pasqyrojnë në tokë dritën e diellit. Projekti është afër fundit dhe shkencetaret ruse shpresojnë ta dërgojne yllin e tyre në qiell këtë vere, me ndihmën e një rakete Sojuz.

Sicred