KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Nishani dekoron Themistokli Gërmenjin
nishani, themistokli germenji, deroron, presidenti, uniteti, kombetar, histori

Nishani dekoron Themistokli Gërmenjin

Me dekoratën “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”, Presidenti Nishani nderoi sot patriotin e shquar, Themistokli Gërmenji (pas vdekjes). Në prani të akademikëve dhe studiuesve, dekorata i’u dorëzua Kryetares së Këshillit të Qarkut Korçë, Ana Verushi, e cila tha se ky vlerësim do të ruhet dhe të ekspozohet në shtëpinë-muze që mban emrin e tij. Në fjalën e tij, presidenti tha se në sajë të kontributit të Gërmenjit, Krahina Autonome e Korçës ishte një etalon i aftësive shtetformuese shqiptare pikërisht në një zonë të bërë prej kohësh qendër e qytetërimit shqiptar.

Sicred