KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Nis muaji i shenjtë i Ramazanit
Nis muaji i shenjtë i Ramazanit

Nis muaji i shenjtë i Ramazanit

Besimtarët myslimanë në mbarë boten nisën sot muajin e shenjtë të Ramazanit, gjatë të cilit të gjithe ata që kanë mundësi agjërojnë, duke u përmbajtur nga konsumimi i ushqimit dhe pijet. Miliona myslimane e nisën agjërimin me ritualet e faljes nëpër xhamitë lokale dhe me vaktin e hershëm para lindjes së diellit. Në kalendarin islamik muaji i Ramazanit është muaji më i mirë i vitit, në të cilin veprat vlerësohen shumëfish dhe shpërblehen. Ramazani quhet muaji i meshires, por edhe i ngritjes shpirterore dhe intelektuale. Viteve të fundit muaji i agjërimit ka qëlluar në muajt e verës, që do të thotë ditë më të gjata në hemisferën veriore të cilat sjellin edhe temperatura të larta. Sipas llogaritjeve, ditët më të gjata të agjërimit këtë vit do të jenë datat 19, 20 dhe 21 qershor. Dita e fundit e agjerimit eshte 24 qershori ndërsa më 25 qershor besimtarët festojnë Bajramin.

Sicred