KRYEFAQJA » LAJME » Nikolla, po punojmë për unifikimin e kornizës kurrikulare

Nikolla, po punojmë për unifikimin e kornizës kurrikulare

Numri i nxënësve shqiptar në diaspore që marrin mësime në gjuhën Shipe është i ulet. Për këtë arsye janë ngritur edhe grupet e punës nga Shqipëria e Kosova. Ministri i Diaspores Valon Murati gjatë një takimi që zhvilloi me ministren e Arsimit dhe Sportit Lindita Nikolla tha se jemi duke punuar për sensibilizimin e familjeve shqiptare në diaspore që të përfshijnë fëmijet e tyre në mësimin plotësues të gjuhës shqipe.

Ministrja Nikolla tha se po punojmë për unifikimin e kornizës kurrikulare dhe për hartimin e programeve të kualifikuara të mësuesve të gjuhës shqipe.

Marreveshja parasheh shumë çështje që duhet të trajtohen, që nga kurrikulat, tekstet mësimore, cilësinë e mësimit e deri te çështjet që kanë të bëjnë me unifikimin e metodologjisë së punës.

Sicred