KRYEFAQJA » LAJME » Nexhat Daci: Ekipi negociator me Serbinë, si në kohën e fiseve
Nexhat Daci: Ekipi negociator me Serbionë, si në kohën e fiseve

Nexhat Daci: Ekipi negociator me Serbinë, si në kohën e fiseve

Ndonëse e konsideron veprim të mirë formimin e ekipit negociator për bisedimet me Serbinë, kryetari i Akademisë së Shkencave të Kosovës, Nexhat Daci thotë që në pamje optike ky dialogim nuk është i pëlqyeshëm dhe duket sikur në “kohën e fiseve”. Sipas tij, e meta më e madhe në ketë proces është mungesa e LDK-së në dialog. Në një intervistë për KosovaPress, akademik Daci flet edhe për idenë e korrigjimit të kufijve, që sipas tij, tani duhet të shfrytëzohet momentumi për t’ia bashkuar Kosovës Luginën, në të kundërtën, mund të mos ketë më një shansë të dytë. Daci sugjeron LDK-në të jetë pjesë e grupit për dialog.

Daci nënvizon gjithashtu, se një ditë duhet që edhe gjeografikisht të vendosen vijat me Serbinë. Ai thotë se Lugina duhet t’i bashkohet Kosovës dhe kjo është një mundësi tani, që mund të mos jetë më vonë.

Sicred