KRYEFAQJA » LAJME » Nesër zyrtarisht ngrihen Institucionet e “Vettingut”

Nesër zyrtarisht ngrihen Institucionet e “Vettingut”

Shërbimet e administrates së Kuvendit lajmëruan se të shtunën deputetët do të lënë fushatën për të votuar ngritjen e institucioneve të reja të Vettingut. Në datën 7 Mars Televizioni Shqiptar e kishte paralajmëruar se mesi i qershorit do të ishte afati fundor për votimin e njerëzve që do të kontrollojnë gjyqtarët dhe prokurorët. Këtë të shtunë parlamenti vulos nisjen në praktikë të reformes në drejtësi duke i dhënë frymëmarrje një prej proçeseve më të vështira politike dhe ligjore në historinë e tranzicionit shqiptar. 21 deputetë të partisë socialiste dhe Mesila Doda e PDIU, kanë kërkuar sipas rregullores së Kuvendit thirrjen e seances plenare gjatë të cilës do të votohen në bllok 27 njerëzit që do të pastrojnë drejtësinë në Shqipëri. Të shtunën do të betohet edhe Avokatja e re e Popullit Erinda Ballanca e cila pas kësaj proçedure merr zyrtarisht detyrën. Parlamentit të Shqipërisë ju deshen 11 muaj për të votuar dhe për të vënë në fuqi ligjin më të rëndësishëm të reformes në drejtësi, atë të Vettingut. Ky ligj i votuar në 30 Gusht të vitit të kaluar i ka rezistuar deri më sot betejave të forta sa në parlament, sa në gjykatën kushtetuese.

Sicred