KRYEFAQJA » LAJME » Në kufirin mes Greqisë dhe Maqedonisë, 12 mijë refugjatë vazhdojnë pritjen në kushte të vështira

Në kufirin mes Greqisë dhe Maqedonisë, 12 mijë refugjatë vazhdojnë pritjen në kushte të vështira

Reshjet e shiut gjatë natës ua vështirësuan pritjen e gjatë refugjatëve të bllokuar në kufirin mes Greqisë dhe Maqedonisë. Uji vershoi natën edhe brenda cadrave ndërsa njerëzit ndezen zjarre në mëngjes për t’u tharë. Në kampin e improvizuar me cadra popullsia sa vjen e shtohet. Sipas vetë refugjatëve, tashme aty janë bërë 12 mijë njerëz që presin. Autoritetet Maqedonase lëshuan vetëm 316 leje kalimi në 24 orët e fundit, ku 200 prej të cilave ishin për siriane dhe pjesa tjetër për Irakiane. Asnjë Afgan apo emigrant tjetër nuk u lejua të kalonte. Zyrtarët greke lajmëruan se në gjithë vendin ndodhen aktualisht 32 mijë refugjate dhe emigrante, nga të cilët mbi 6 mijë në ishuj, 12 mije në Idomeni në kufi dhe pjesa tjetër të shpërndarë nëpër qendra pritjeje.

Sicred