KRYEFAQJA » LAJME » Ndryshim në ligjin e mediave? Gazetarët kundër financimit të TV private me para publike

Ndryshim në ligjin e mediave? Gazetarët kundër financimit të TV private me para publike

Një takim konsultativ në AMA, i kërkuar nga një bashkim i televizioneve private, ka çelur nje debat të papritur. Thelbi i kërkesës së pronarëve të operatorëve privatë është ndryshimi i ligjit për Mediat Audiovizive. Ata kërkojnë ndryshimin e pagesës që shqiptarët bëjnë për aparatet televizive dhe përfitimit të TV private nga paratë publike. Nisma ka ngjallur polemika, dhe gazetarët e kundërshtojnë fort atë. Propozimi që dyshohet se mund të kthehet shpejt në projektligj ka shqetësuar edhe ndërkombëtarët, që shprehen se po e monitorojnë me shumë kujdes situatën.

Sicred