KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Nderohet gjuhëtari i madh Eqerem Çabej

Nderohet gjuhëtari i madh Eqerem Çabej

Një cermoni e posaçme, për të nderuar akademikun dhe një nga figurat emblematike të gjuhësisë shqiptare Eqerem Cabej, mblodhi bashkë në lulishten e “Shtëpisë së akademikëve”, gjuhëtarë, familjarë e funksionarë të shtetit.
Kryeministri Edi Rama, me një fjalim me vlerësimet më të larta për akademikun dhe gjuhetarin Eqerem Çabej, tha se ishte nga zërat më të bukur dhe të fuqishëm të shqipes.
Kryerministri e konsideroi si vlerë të çmuar nëse doktoratura e gjuhëtarit Eqerem Çabej, prezantuar 85 vite më parë në universitetin e Vjenës, do të vihet në dispozicion nga familjarë Samitit të Diasporas që mbahet në fund të nëntorit.
Busti i Gjuhëtarit dhe Akademikut Eqerem Çabej u vendos në lulishten e Akademisë së Shkencave.

Sicred