KRYEFAQJA » LAJME » Moti » E Enjte 30 Gusht 2018, moti në Shqipëri dhe Kosovë
Moti, Xhakollari: Dhjetori ofron ekstreme!

E Enjte 30 Gusht 2018, moti në Shqipëri dhe Kosovë

Gadishulli i Ballkanit  po ndikohet nga zonë me presion të lartë atmosferik (A)  me qëndër kryesore të pozicionuar në Europën qëndrore e cila do të kushtëzojë  në vendin tonë dhe Kosovë mot  të qëndrueshëm.

E Enjte 30 Gusht 2018

Dita e Enjte dt 30 Gusht moti  do të mbetet me diell përgjatë bregdetit dhe vranësira  të pakta në zonat malore. Era do të jetë e  me drejtim Jugperëndim (SW)  me shpejtësi  8-10 m/sek në bregdet. Valëzimi do të  jetë forcës  2 lartësi  vale 0,3 deri në 0,5 metër  në det  të hapur. Temperaturat do të jenë me rritje.

Temperaturat min dhe max 
Zonat  malore         15/31°C 
Zonat e  ulëta           17/35°C
Zonat  bregdetare    20/34°C
E Enjte 30 Gusht 2018
Kosova per  ditën e Enjte dt 30 Gusht  moti do të jetë me diell dhe vranësira të pakta. Temperaturat në  mesditë do të  regjistrojnë vlera nga 27° deri në 29°C .
E Premte 31 Gusht 2018

Dita e Premte dt 31 Gusht moti  do të mbetet i nxehtë me diell përgjatë bregdetit dhe vranësira  kalimtare të pakta deri në mesatare në zonat malore dhe ato pranë tyre. Era do të jetë e lehtë me drejtim Jugperëndim (SW)  me shpejtësi  8m/sek në bregdet. Valëzimi do të  jetë forcës  2 lartësi  vale 0,3 deri në 0,5 metër  në det  të hapur. Temperaturat do të jenë të larta.

Temperaturat min dhe max 
Zonat  malore         16/31°C 
Zonat e  ulëta           19/35°C
Zonat  bregdetare    21/34°C
MeteorologeRezarta Xhakollari
Sicred