KRYEFAQJA » LAJME » Moti » Ajri i nxehtë nga Saharaja ka pushtuar Ballkanin Jugperëndimor dhe territorin Shqiptar.

Ajri i nxehtë nga Saharaja ka pushtuar Ballkanin Jugperëndimor dhe territorin Shqiptar.

Vendi ynë sot po ndikohet nga rryma ajri të nxehta me origjinë nga pjesa veriore e kontinentit Afrikan . Intesiteti i lartë i erës me shpejtësi mbi 25 m/sek  ka mbartur me vete rërën Sahariane duke e zhvendosur drejt vendit tonë. Kjo anomali e kushteve meteorologjike do të sjellë rritje të ndjeshme të temperaturave me vlera deri në 26 °C.

MeteorologeRezarta Xhakollari

Sicred