KRYEFAQJA » LAJME » Monako, rrjet 5G nga Huawei

Monako, rrjet 5G nga Huawei

Monako do të përdorë rrjetin me shpejtësi të lartë 5G, falë një marrëveshje me kompaninë kineze, Huawei. Monako u bë vendi i parë në Evropë që ka inauguruar një rrjet të telefonisë celulare 5G, të bazuar në teknologjinë e firmës kineze Huawei, e cila shihet nga SHBA si një rrezik i madh për sigurinë.

Ndërsa, operatorët celularë menjëherë u zhvendosen nga rrjetet e ngadalshme 3G dhe 4G, duke vënë në vështirësi Evropën nga qasja e saj ndaj gjigantit kinez, i cili është një pionier në teknologjinë 5G. Ofrimi i një aksesi me shpejtësi të lartë, 5G në telefoninë celulare, ofrojnë shpejtësi më të mëdha transferimi të të dhënave. Në shtator, Monaco Telecom, i cili është në pronësi të miliarderit francez Xavier Niel, do të nënshkruajë një marrëveshje me Huawei për të bërë që principata e vogël në Evropë të jetë e para që të mbulohet plotësisht nga rrjeti 5G.

Sicred