KRYEFAQJA » LAJME » Mitçell në Kosovë
Mitçell në Kosovë

Mitçell në Kosovë

Ndihmës-sekretari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Çështjet Evropiane dhe Euro-aziatike, Ues Mitçell do të jetë sot në Kosovë. Në aeroportin e Prishtinës, zoti Mitchell do të takohet me presidentin e Hashim Thaçi, ku do të mbajnë një konferencë për shtyp. Ndihmës-sekretari amerikan për Çështje Evropiane dhe Euro-aziatike, Mitçell, do të takohet edhe me kryeministrin Ramush Haradinaj, si dhe me përfaqësues të shoqërisë civile. Sipas Departamentit të Shtetit, vizita e Mitçellit në Kosovë do t’i shërbejë riafirmimit të lidhjeve të ngushta mes Kosovës dhe SHBA-së. Ai do të inkurajojë qeverinë e Kosovës për të avancuar marrëdhëniet e normalizuara me Serbinë, vijimin e fuqizimit të shtetit të së drejtës, nxitjes së rritjes ekonomike dhe tejkalimit të sfidave rajonale në favor të qëndrueshmërisë dhe integrimit perëndimor. Pas Prishtinës, zoti Mitçell do të vizitojë Shkupin, Beogradin, Athinën si dhe Qipron.

(Visited 12 times, 2 visits today)
Sicred