KRYEFAQJA » LAJME » Ministria e Mjedisit, aksion për pakësimin e mbetjeve urbane

Ministria e Mjedisit, aksion për pakësimin e mbetjeve urbane

Pakësimi i mbetjeve urbane në 12 qarqe të vëndit është një nga synimet që po merr ministria e mjedisit në aksionet e rradhës. Sipas zv ministres së mjedisit, Ornela Cuci, ministria po menaxhon 68 % e territorit në grumbullimin e mbetjeve urbane. Ndërkohë ministria mjedisit ka ndërrmarrë disa nisma me universitete në sisteme legjislative dhe aksione të ndryshme.

Kësaj rradhe univesitete private dhe publike vijnë me bashkëpunime dhe kërkime shkencore dhe nevoja që ka qeverisja të dalin në pah. I gjithë takimi ishte e projektit Erasmus dhe smartal që ka si qëllim organizimin e një masteri ekzekutiv në administrimin e territorit në zonën rurale. Projekti bashkon 6 institucione të arsimit të lartë shqiptare dhe evropian.

Sicred
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com