KRYEFAQJA » LAJME » Ministri i Mjedisit Klosi, apel qytetarëve për mos-përdorimin e qeseve plastike
Ministri i Mjedisit Klosi, apel qytetarëve për mos-përdorimin e qeseve plastike

Ministri i Mjedisit Klosi, apel qytetarëve për mos-përdorimin e qeseve plastike

Në ditën botërore të mjedisit, Ministri i Mjedisit, Blendi Klosi, u bëri apel qytetarëve të mos i përdorin qeset plastike në vend dhe të mundohen ti shmangin sa më shumë të munden nga përdorimi. Ai tha se qeset plastike të biodegradueshme janë të rrezikshme. Së shepjti do të përdoren teknologji të reja për reduktimin e mbetjeve me kosto normale. Ndërkohë ambjentalisti Sazan Guri, thekson se, “Të gjithë qytetarët duhet të mbrojnë sado pak ambjentin përreth tyre ose mjedisin që i rrethon në përgjithësi”. 5 Qershori njihet ndryshe si Dita Botërore e Mjedisit. Kjo ditë u caktua në vitin 1972 nga Ansambleja e Përgjithshme e OKB -së. U zgjodh pikërisht kjo datë jo më kot, por pikërisht pasi përkon me ditën e hapjes e Konferencës së Kombeve të Bashkuara mbi Mjedisin.

Sicred