KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Ministri i Bujqësisë Peleshi për pyjet në Shqipëri

Ministri i Bujqësisë Peleshi për pyjet në Shqipëri

Banka Botërore në bashkëpunim me qeverinë suedeze, do ofrojnë 2.3 milion Euro për mbrojtjen dhe përmirësimin e ekosistemeve malore. Kjo mbështetje vjen për bujqësinë si dhe mbrojtjen e burimeve pyjore për të parandaluar zjarret në pyje. Ministri i Bujqësisë, Niko Peleshi, tha se gjatë thirrjes së parë për grantet e pyjeve u lidhën 63 kontrata me një fond prej 1.7 milion Eurosh. Pyjet tona janë një nga asetet më të forta për ekonominë e vendit tonë. Ndërkohë Shqipëria ka 60 deri në 70 % të sipërfaqes pyjore, ku 18 % e zonave janë të mbrojtura.

Sicred
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com