KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Aeroporti i Vlorës, qeveria kërkon leje për shqyrtimin e ofertës

Aeroporti i Vlorës, qeveria kërkon leje për shqyrtimin e ofertës

Projekt-ligji për fillimin e negociatave me konsorciumin me ofertën për aeroportin e Vlorës wshtw diskutuar nw komisionin e veprimtarisw prodhuese. Kjo ofertë parashikon një investim prej afro 100 milionë euro. “Do të jetë një projekt tërësisht me financim privat”,- theksoi ministri i infrastruktures dhe energjisw Damian Gjiknuri. I pyetur nga deputetwt e opozitws pwr detaje tw tjera apo edhe pwr projektin e fizibilitetit ministri u shpreh se kwto çështje do të zbardhen në mënyre më të plotë në fazën tjetër, atw tw paraqitjes sw kontratws pwr miratim nw kuvend. Qeveria shqiptare e pwrfaqwsuar nga  Gjiknuri, ishte nw komisionin e veprimtarisw prodhuese pwr tw kwrkuar autorizimin e nisjes sw negociatave me korsorciumin turk pwr ndwrtimin e aeroportit tw Vlorws. Nw fjalwn e tij ministri theksoi  ndwr tw tjera edhe se, “Ky investim do tw jetw rreth 100 milion euro dhe pritet të hapë të paktën 1 mijë vende tw reja pune. Ndwrkohw i pyetur nga deputetwt e opozitws pwr detaje tw tjera apo edhe pwr projektin e fizibilitetit, ministri u shpreh se kwto çështje do të zbardhen në mënyre më të plotë në fazën tjetër, atw tw paraqitjes sw kontratws pwr miratim nw kuvend. Ndwrtimi i kwtij aeroporti sipas ministrit Gjiknuri, nw Vlorw, për shkak të pozicionit gjeografik është një pikë strategjike sepse së pari për aksesin e shtuar të turizmit, por edhe lidhjen me shtetet fqinje, që do ta bënte këtë aeroport shumë atraktiv edhe për qytetarët e vendeve fqinje.

Sicred