KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Milva Ekonomi për etikën sociale

Milva Ekonomi për etikën sociale

Përgjegjësia sociale dhe kodi i etikës që duhet të ketë sipërmarrja është diskutuar në një tryezë të organizuar nga ambasada norvegjeze. Zbatimi i këtyre dy elementëve bëjnë që kompanitë të sigurojnë nga konsumatorët një impakt më të madh e të jenë më të respektuara duke sjellë edhe një marzh fitimi më të madh theksoi ambasadori norvegjez Jan Braathu. Ndërsa ministrja e zhvillimit ekonomik u shpreh se duhet që kompnanite e mëdha të jenë lider për zbatimin e këtyre elementeve.
Kompanitë përtej respektimit të legjislacionit duhet të përfshijnë edhe përkujdesjen për punonjësit , ndikimin mjedisor dhe kontributin në komunitet.

Sicred