KRYEFAQJA » LAJME » Meta; Takimet gjatë vizitës në Itali
Meta; Takimet gjatë vizitës në Itali

Meta; Takimet gjatë vizitës në Itali

Nevoja e nxitjes të iniciativave ligjore, që u hapin rrugën projekteve konkrete për njohjen e kontributit të shqiptarëve që jetojnë në Itali me qëllim garantimin e një gjithëpërfshirjeje të drejtë e për ta dhe familjet e tyre, zuri vend në takimin që zhvilloi kreu i shetit Ilir Meta me kryetaren e Dhomës së Deputetëve të Parlamentit italian, Laura Boldrini . Një vëmendje të veçantë Presidenti Meta dhe zonja Boldrini ia kushtuan edhe bashkëpunimit rajonal dhe progresit të deritanishëm të këtij bashkëpunimi. Presidenti Meta vlerësoi rolin dhe kontributin real të Italisë për paqen, stabilitetin dhe integrimin e vendeve të këtij rajoni në Bashkimimn Evropian dhe theksoi se angazhimi dhe prezenca më e madhe politike, institucionale dhe ekonomike e Italisë në rajonin e Ballkanit do të ishte shumë e mirëpritur.

Sicred