KRYEFAQJA » LAJME » Me Xhafaj-n në krye të Ministrisë së Brendshme bëhen ndryshime në polici
Të paktën 41 të arrestuar në një operacion të madh policor

Me Xhafaj-n në krye të Ministrisë së Brendshme bëhen ndryshime në polici

Sikundër është përfolur në opinionin publik ditët e fundit me ardhjen e Fatmir Xhafaj në krye të Ministrisë së Brendshme në policinë e shtetit janë shkarkuar, lëvizur dhe emëruar drejtuesit e 29 drejtorive në policinë e shtetit. Ndryshimet kanë përfshirë nga pozicionet më të larta e deri në ato të drejtuee të ulta. Kështu policia e shtetit njoftoi zyrtarisht largimin nga detyra e zv drejtorit të Përgjihshëm Ardian Cipa dhe emërimin në vendin e tiij të Idajet Faskaj. Faskaj aktualisht kishte detyrën e Drejtorit në Drejtorinë për Hetimin e Narkotikëve dhe Trafiqet në policinë e Shtetit, në këtë pozicin është emëruar Sokol Selfollari deri tani Këshilltar në Zyrën Ndihmëse të Drejtorit të Policisë së Shtetit, Surpriza e këtyre ndryushimeve është emërimi i një gruaje si drejtore e Kufirit. Ajo është Aida Hajnaj e cuila zëvendëson në këtë deyrë Genc Merepezën. Sokol Bizhga, deri tani Drejtor në Drejtorinë e Studimeve Strategjike, lirohet nga kjo detyrë dhe emërohet, drejtues i FNSH-së pozicion të cilin e mbante Niko Brahimaj. Ky i fundit është temëruar në Drejtor në Drejtorinë për Hetimin e Krimeve të Rënda. Ndyshimet kanë përfshirë edhe dy drejtoritë e rëndësishme si ajo e Studimeve Strategjike Standarteve Profesionale. Ndërkohë lëvizjeve drastike në drejtoritë e qarqeve i kanë shpëtuar vetëm dy drejtorë ai I Kukësit dhe i Dibrës. i larguar nga posti që mban ëshët edhe drejtori i qarkut më të madh, atij të Tiranës, Ervin Hodaj postin e të cili do ta mbajë Ardi Veliu ish drejtori i përgjithsëm I policisë rrugore. Policia e Shtetit i justifikon lëvizjet me nevojën e përmbushjes me sukses të një sërë prioritetesh të rëndësishme si garantimi i zgjedhjeve të lira dhe të ndershme; luftës kundër trafikut të drogës, kundër krimit të organizuar, por burime i thanë televizioni shqiptar se lista me 29 ndryshimet është pëgatitur dy ditë më parë si një ofertë në funksion të arritjes së një marrveshje politike midis mazhorancës dhe opozitës. Kjo e fundit përgjatë dy viteve të fundit ka akuzuar drejtuesit më të lartë të policisë se lejonin kultivimin e kanabisit dhe janë të përfshirë aktivitete kriminale dhe paratë e përfituara do ti përdorin në zgjedhjet e përgjihshme parlamentare.

Sicred