KRYEFAQJA » LAJME » Matura 2017, nis provimi i gjuhës së huaj
Matura shtetërore drejt ndryshimit

Matura 2017, nis provimi i gjuhës së huaj

Mbi 40 mijë maturantë shqiptarë kanë nisur të hënën provimin e gjuhës së huaj, provimi i parë i detyruar në mbyllje të arsimit 12 vjeçar. Testi do të përmbajë 25 pyetje, nga të cilat 13 kërkesa janë me përgjigje alternative, që vlerësohen nga 1 pikë secila dhe 12 pyetje janë me zhvillim, që vlerësohen me 37 pikë.
Ministrja e Arsimit Mirela Karabina në një mesazh të lëshuar një ditë më parë, ka deklaruar se procesi do të monitorohet rreptësisht. Sipas saj çdo tendencë apo përpjekje për të shkelur rregullat gjatë zhvillimit të provimeve të maturës do të ndëshkohet.

Sicred