KRYEFAQJA » LAJME » Mark Frroku kërkon të votojë në zgjedhjet e 25 qershorit

Mark Frroku kërkon të votojë në zgjedhjet e 25 qershorit

I shpallur i pafajshëm për akuzën e vrasjes dhe i dënuar me 7 vite burgim për atë të ndërtimit të paligjshëm, ish deputeti kritiandemokrat Mark Frroku i drejtohet sërisht gjykatës. Këtë herë ai kërkon të legjitimojë të drejtën për të votuar në zgjedhjet e 25 qershorit. Zyra e shtypit pranë gjykatës së rrethit gjyqësorë Tiranë, informon se kjo është kërkesa e parë drejtuar gjykatës nga individë që pretendojnë mohimin e votës. Mark Frroku , ish deputeti kristiandemokrat është dënuar nga gjykata e shkallës së parë për një vepër penale e cila parashikon dënimin e tij deri në 7 vite. Gjykata e Tiranës ka caktuar edhe gjyqtaren e cila do të marrë në shqyrtim kërkesën e ish-deputetit Frroku, i cili kërkon të votojnë në zgjedhjet vendore. Në maj të vitit 2015 Mark Frroku u arrestua dhe u mor i pandehur për kallzim të rremë. Hetimet çuan prokurorinë në kërkesën drejtuar kuvendit ku kërkuan heqjen e mandatit ndaj deputetit kristiandemokrat, për të hapur hetime ndaj tij që lidheshin edhe me një akuzë për vrasjë të ndodhur në belgjikë në vitin 99. Ndaj tij prokuroria kërkoi 25 vite burg, por gjykata vendosi dënimin e tij me 7.6 vite burgim. Ish deputeti i mazhorancës së majtë ndodhet në paraburgim prej dy vitesh.

Sicred