KRYEFAQJA » LAJME » Maqedonia dhe Kosova me pikë të re kufitare
Maqedonia dhe Kosova me pikë të re kufitare

Maqedonia dhe Kosova me pikë të re kufitare

Maqedonia dhe Kosova pritet të inagurojnë sot pas mesdite ndërtimin e pikës kufitare të përbashkët “Bellanoc – Stançiç”. Të pranishëm pritet të jenë Zëvendëskryetari i Qeverisë i Republikës Maqedonisë, për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj dhe Ambasadorët e Bashkimit Evropian në Maqedoni dhe Kosovë, Samuel Zhbogar dhe Natalija Apostolova.
Pika e re kufitare mes dy vendeve veç qarkullimit të lirë të qytetarëve nga të dyja anët e kufirit, do të mundësojë zhvillimin e bizneseve të ndryshme dhe ekonomive në përgjithësi. Ky projekt do të kushtojë mbi 1.300.000 euro. Mdendohet që vendkalimi kufitar të jetë gati në tetor.

Sicred